Anasayfa

Kitap ve Okumak

2 years ago
Nurdoğan Güner

Sevgili öğrencilerim...

Okul kütüphanemizin sayfası için bir yazı kaleme alma düşüncesi dahi beni çok heyecanlandırdı. Kısaca içimden gelenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kitap ve okumak genellikle birlikte kullanılıp 'kitap okumak' şeklinde karşımıza çıkan iki kelime. Ancak bu kelimelerin ikisi de kanaatimce ayrı ayrı birer deryâ. Zira kitap; en büyüğü Kur'an-ı Kerim olan, muhafızı olan hafızlarını o dahi koruyacak olan. Hakikatin hem başı hem de sonu olan. Evet Kur'an'ı ve O'na dost olan satırları okumak ve anlamak, menzili uzak ve mertebesi yüce bir yola yolcu olmaktır.

Sonra okumak; lisanı olmayınca papağan gibi tekrara düşmek ve dilini bilince insanlığın kemali olarak 'anlamak'. Yine kâinat kitabı kebirini okumak. Ağaca bakıp kökü, dalı, yaprağı ve meyvesi arasındaki muhabbeti görmek. Buluta bakıp karartısı ve şimşeklerindeki azametin dahi arkasındaki merhameti görmek.

Kısa lafın ardından bir hülasa:

İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Yunus Emre

Ve son olarak bir dua: Ey hafız adayı olan ve kitapların en mükemmeli ile okumaya başlayan ilim talebesi, dağlardan sağlam bir irade gerektiren yolculuğunda başarılar diler, Kur'an'ın sahibinin sana her daim dost olmasını yine O'ndan (c.c.) niyaz ederim.

Yorum Yazın

Kitapi üyesi iseniz lütfen giriş yaparak yorum bırakın. Giriş Yap
 
 
 
Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Email adresiniz görüntülenmeyecektir. Yorumlardan yazarı sorumludur.

Henüz hiç yorum yok :(


Kodventure Teknoloji A.Ş. hizmetidir.